Close

18/08/2016

Waasland Wolves winnen hun eerste wedstrijd

Op zaterdag 4 juni speelden de Waasland Wolves hun allereerste wedstrijd ooit. In een oefenwedstrijd namen zij het op tegen hun naamgenoten uit Nederland, de Tilburg Wolves. Door een geweldige setting in Sint-Gillis-Waas en behoorlijk goed weer was de eerste wedstrijd van het allernieuwste FAFL team eentje om in te lijsten. Met een meer dan behoorlijke opkomst en een winst voor de thuisploeg was het een topdag voor de ploeg uit het Waasland.

Al in het eerste kwart werd duidelijk dat er voor de beide teams nog werk aan de winkel is als zij volgend jaar willen meespelen voor de knikkers in de competitie, het bleek moeilijk om een vlotte aanval in elkaar te boksen. Nadat ze de toss wonnen, eindigde de eerste drive van de Waasland Wolves in mineur nadat een pass van quarterback Bjorn Gevers onderschept werd door linebacker Michael Wieling van Tilburg. De ploeg uit Tilburg met interim quarterback John Jolie under center, wist echter niet te scoren vanop de 14 yard lijn.

Na een turnover on downs van Tilburg was de eerste completion ooit voor de Waasland Wolves echter een feit. Quarterback Gevers slaagde er in om de bal bij wide receiver Bernaerts te krijgen. Zij gaan zo de geschiedenisboeken in als het eerste QB-WR duo om ooit een pass te vervolledigen voor de Waasland Wolves.

Na deze opsteker is het echter weer Tilburg dat de bovenhand neemt met een tweede interception. Dit keer bijten de Waasland Wolves echter van zich af door ook quarterback John Jolie te onderscheppen. Het is oprichter en coach Kevin De Meulenaere die de allereerste interception voor de Wolves op zijn palmares mag schrijven.

Zo gaat het spel nog even over en weer tot, op slag van rust, de Tilburg Wolves de bal krijgen op de twee yard lijn van de ploeg uit het waasland na een fumble. Zij slagen er echter niet in om deze kans in punten om te zetten en beide ploegen gaan rusten met een 00 – 00 tussenstand.

In de tweede helft kwamen vooral de Wolves van Waasland sterk uit de kleedkamer. Vastberaden om punten te scoren in de twee quarters die volgden. Na een sterk einde van de eerste helft zakten de Tilburgenaars wat weg. De Waasland Wolves hadden duidelijk vertrouwen getankt na enkele goeie outside runs en een diepe pass van hun quarterback, en ex-kogelstoter, Gevers. In de laatste minuut bracht dit vertrouwen ook wat op. Een outside run van Van De Wal zette de 00 – 06 op het bord. Tevens ook de eindstand nadat de 2 point conversion na twee opeenvolgende false start penalties mislukte.

Na de wedstrijd waren oprichters Kevin de Meulenaere en Jonas Stevens dan ook zeer blij met de prestatie van hun ploeg. Ze hielden meer dan goed stand en kunnen uitkijken naar de start van het seizoen, zeker under center hebben ze een troef in handen.

Wat een onwezenlijk gevoel. Toen we toekwamen zagen we onze tegenstanders. Brede kerels met veel ervaring bij de Tilburg Steelers en Antwerp Diamonds. Daarbovenop waren ze nog eens met een tiental spelers meer als wij dus we wisten dat we onze handen vol gingen hebben. Zeker omdat al onze spelers dubbel moesten spelen. Gelukkig hangt onze ploeg goed aan elkaar. Vooral dat laatste zorgde er voor dat we hier als overwinnaars uit kwamen.

Bron: http://www.gridiron.be/waasland-wolves-winnen-hun-eerste-wedstrijd by Luther Rommens