Close

Missie

Van bij den beginne, in 2015, hebben de stichters van de vereniging één missie voorop gesteld.

American Football moet voor iedereen toegankelijk zijn, door deze ter beschikking te stellen in al zijn vormen (tackle, flag, women, kids, ...).
Vanuit de vereniging willen we dat de sport een lage drempel heeft waardoor iedereen deze kan uitoefenen. Als club investeren wij elke dag opnieuw op verschillende manieren om iedereen een antwoord te kunnen bieden in de drang om Football te spelen.

Vanuit het team willen we dat iedereen zich welkom voelt en dat ook iedereen hierin een plaats vindt. Sport dient een vorm van ontspanning te zijn en Football uit zich als groepssport bij uitstek om dit alles  te combineren. Ieder dient de kans te krijgen zich met zijn talenten te profileren én deze te ontwikkelen.
Dit alles doen we op verscheidene manieren én met behulp van enkele partners: 

 

Sport-na-school (kortweg SNS) is een programma van Sport Vlaanderen om jongeren uit het secundair goedkoop en gevarieerd te kunnen laten sporten. De jongere kiest zelf uit het aanbod en volgens het uurrooster wat er die dag te doen is en gaat er op af. Hij/zij heeft de keuze uit een indrukwekkend aanbod van toffe activiteiten zoals hip-hop, badminton, aërobic, fitness, spinning, tennis, muurklimmen, squash, ... en natuurlijk AMERICAN FOOTBALL.

De meeste regio's werken met 2 semesters (van oktober tot januari en van februari tot mei). Voor één semester betaal je € 30, voor twee semesters betaal je slechts € 45.
Bovendien kan de jongere een deel van je inschrijvingsgeld terugkrijgen via je ziekteverzekering. 

Sedert seizoen '16 - '17 hebben alle teams onder de banier van de FAFL (Flemish American Football Liga) hun stempel gezet onder een Fair Play Charter. Met de welgekende Panathlon verklaring draagt dit charter als kernwoord 'RESPECT' en is in het leven geroepen om de professionaliteit en het juiste beeld van American Football voor alle doelgroepen te benadrukken.

Binnen dit charter staat RESPECT voor;
Respect: voor de volledige leiding van de wedstrijden
Erkentelijkheid: van de sport, de liga en haar reglementen
Sympathie: voor ALLE deelnemers aan de game
Positivisme: ten opzichte van spelers, coaches, medewerkers en fans
Eerbied: voor de organisator, de infrastructuur en installatie van de game
Communicatie: op een gepaste en respectvolle manier t.o.v. iedereen
Teamsport: ondersteunend werken, zonder uitsluiting van individuen.

Het volledige charter kan u hier downloaden.